Airfryer gezond bakken met hete lucht

philips-viva-airfryer-hd9220/20

Dat frituren in vet niet zo gezond is weten vele mensen wel. Het onverzadigde vet, is ongezond voor hart en bloedvaten.

Wat minder bekend is dat de airfryer een perfecte oplossing is om toch een lekker frietje te eten. Philips heeft de Viva Airfryer HDd9220/20 geïntroduceerd. Niet alleen voor frituren, maar ook voor grillen bakken en roosteren.

air-fryer gezond bakken met hete lucht

Wat maakt de Philips Viva Airfryer HDd9220/20 bijzonder?

Airfryers zijn er al langer, maar een nadeel is toch het formaat en het schoonhouden van het apparaat.

Juist op deze punten is de Philips flink verbetert. De Viva AirFryer is 20% compacter geworden, terwijl er toch een capaciteit is om in  één keer 800 gram bakken met hete lucht.

Voorverwarmen overbodig

Wat dit model ook interessant maakt is dat je hem niet hoeft voor te verwarmen, waardoor je eten toch wat sneller klaar is. Handig als je snel wat wilt maken na een dag hard werken.

Bij de vorige generatie AirFryers werd de inhoud vaak niet zo gelijkmatig warm. De bovenste frieten zijn warm, terwijl een groot deel van de rest lauw of gewoon weg koud is.  Deze machine gebruikt TurboStar-technologie. …dat klinkt krachtig…toch?

En dat is ook zo. De hete baklucht wordt door de hele maand verspreidt, waardoor alles gelijkmatig warm wordt.

Makkelijke schoonmaken

Schoonmaken van de AirFryer was voor mij reden om het apparaat vaak te laten staan. Ik had een hekel aan het weer schoon krijgen van het mandje en de buitenkant van het apparaat.

Ik ben erg gelukkig met de QuickClean-mand.  Deze mand heeft een binnenmand die weer een uitneembaar rooster heeft. Hiermee wordt het hygiënisch schoonhouden een stuk makkelijker. En als klap op de vuurpijl…alles mag simpelweg in de vaatwasser.

Bekijk een de website van Philips voor meer info over dit apparaat.

 

 

Mijn oordeel

Voor mij is het reden om toch weer te gaan bakken met hete lucht. Mijn bevindingen zijn prima, en het help zeker om lekker te eten en ook nog een gezonder.