Brood en nieuwe inzichten

Brood is ongezond…tenminste dat was het. Nu is brood weer in ere hersteld hoe zit het nu brood. Feiten en fabels op een rij.

Feit 1: brood is gezond

Brood is gezond en een perfecte makkelijke manier om vezels binnen te krijgen. Ook krijg je energie van de koolhydraten, dus leg de mening van de dieet goeroes naast je neer.

Fabel: brood van de warme bakker is gezonder

Of je nu brood in de Supermarkt koop of bij de warme bakker, voor de voedingsstoffen maakt het niet uit. Het aantal toevoegingen om brood langer houdbaar te houden is bij een bakker die kant-en-klaar ingredi├źnten inkoopt identiek als de Supermarkt.

Fabel: hoe donkerder het brood hoe beter

Ook dit is een fabel. Het gaat juist om volkoren, daar zitten de meeste voedingsvezels in. Sommige broden worden donker gemaakt met toevoegingen om gezonder over te komen. Met volkoren zit je altijd goed. Deze term is beschermd en mag alleen gebruikt worden als meel wordt gebruikt waar bestanddelen van de hele tarwe korrel in zitten.

Meer doen met brood….als je wat over hebt

Heb je nog een paar sneedjes over die niet meer zo lekker vers zijn? Maak er dan eens een heerlijke crostini mee voor de lunch. Ik ben geen keukenprinses maar het is me gelukt en smaakt goed.