Welke van de 3000 koelkasten moet ik kiezen?

Vorige maand is mijn koelkast kapot gegaan. Of eigenlijk deed hij het te goed. Alle spullen waren bevroren…een kennis gaf aan dat de thermostaat kapot was.

Omdat het al een oudje was, heb ik besloten opzoek te gaan naar een nieuwe koelkast. Maar dat is gemakkelijker gezegd als gedaan.

Missie: koop een nieuwe koelkast

mijn missie een nieuwe koelkast kopen

Als je denkt dat het kopen van nieuwe schoenen moeilijk is, dan heb je waarschijnlijk nog nooit het assortiment koelkasten gezien.

Ik ben maar eens begonnen op bij de Consumentenbond maar helaas moet je lid zijn om testgegevens in te zien. Krenterig als ik ben, heb ik hier maar niet voor gekozen.

Bij Kieskeurig kreeg ik 3318 koelkasten voor geschoteld….hellupp ….welke moet ik kiezen.

Via via uiteindelijk bij een kleine advies site gekomen van enkele witgoed specialisten die gratis advies hebben gegeven over waar je op moet letten bij het kopen van een koelkast. Nu zul je denken waarom zet Jacequeline deze zoektocht op haar blog?

Eigenlijk omdat ik nooit geweten heb hoe ‘cool’ koelkasten zijn;-). Het oudje wat ik had koelden gewoon mijn eten, maar met nieuwe technieken als Hyperfresh wordt de temperatuur en luchtvochtigheid in de koelkast met sensoren gemeten en bijgestuurd.

Ik merk dat vooral sla en fruit nu gewoon langer vers blijft. En zo  is de circel weer rond. Gelukkig bestaan er nog mensen die houden van hun vak (zelf in de koelkast-branche). Het klinkt een beetje overdone, maar ben er gewoon super blij mee. Zoek je ook zo’n inbouw koelkast check dan even de favoriete koelkasten van Marc.  Hieronder het apparaat wat nu in mijn keuken staat en alles lekker koel en fris houd. Is wel nodig bij zo’n heethoofd als ik ooit kan zijn….

En dit is hem geworden!

Na advies van Marc heb ik gekozen voor de Siemens. Behoorlijke investering, maar ik ga er vanuit dat ik hier weer jaren mee vooruit kan.

Marc dank je wel voor je gratis advies. Ik ben er tot nu toe erg tevreden mee. Ik heb ondertussen een bedankje bij je Siemens KI81RAD30 review gezet.